Skip to content

II. pokal CNC Močivnik (Slovenija)

II. pokal CNC Močivnik

Jože Močivnik in njegova tvrtka CNC Močivnik su 2. Juna zajedno s Društvom sjaperista u Ljubljani organizirali natjecanje u gađanju na gađalištu Žančani kod Slovenj Gradca u Sloveniji. Streljaši su se natjecali u 5 kategorija: VK Pištolj 25 m, VK Revolver 25 m, VK Puška s optikom 300 m, VK puška s optikom 100 m i MK puška s optikom 50 m.

Broj sudionika je nažalost bio jako nizak, ponajviše zahvaljujući tome da je tog istog dana bilo organizirano više streljačkih natjecanja u državi. Sveukupno je bilo 20 natjecatelja, uključujući i osoblje koje je u tijeku radnog vremena uspijelo naći malo slobodnog vremena i tako prisustvovati na natjecanju. Na prošlom i ujedno prvom natjecanju koje je organizirala tvrtka CNC Močivnik je prisustvovalo više od 40 streljaša. Sljedeće natjecanje se očekuje 30. Juna. Nadamo se da će tada broj natjecatelja biti visko kao i na prvom natjecanju.

Najviše pozornosti je prikupio događaj u kojem je jedan streljaš u kategoriji VK puška s optikom 100 m dosegao rezultat 200/200. To je trebao biti pobjednički rezultat, međutim došlo je do pogreške jer je streljaš tri puta gađao u pojedinačnu metu, a trebao je samo dva puta te je stoga rezultat bio nevažeći. Kako bi sve završilo u dobrom tonu je na kraju organizator Jože Močivnik rezultat označio kao važeći, no izvan konkurencije (streljaš nije primio medalju).

Natjecanje je bilo odlično izvedeno, a tome je pripomoglo i sunčano vrijeme. Nakon podjele medalja se je počelo oblačiti – to je bio znak da se streljaši polako spreme i odu. Treba joša nadodati da se gađalište nalazi na predivnom mjestu na koje se je uvijek vrijedno vratiti. Već se veselimo sljedećem natjecanju.

Avtor: Tamara Sterle

Priloge:
Rezultati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)