Skip to content
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

POKAL BLEDA 2018 (Slovenija, Long Range) *OTKAZANO*

22 rujna, 2018 @ 7:00 am

*NATJECANJE JE OTKAZANO ZBOG LOŠEG VREMENA*

Streljački savez Alpe-Adria Vas u suradnji sa Strelskim društvom 1991 iz Ljubljane poziva na streljačko natjecanje »POKAL BLEDA 2018«, koje će se održati u Subotu 22. 09. 2018. na vojnom streljačkom poligonu »MAČKOVEC – Bohinjska Bela (BLED)« .
Bodovi osvojeni na natjecanju će ući u zbroj bodova za Balkansku ligu 2018!

PREDPRIJAVE SU OBAVEZNE!

Natjecati će se u sljedećim streljačkim disciplinama:

1. Snajperska puška – 300 m;
2. Snajperska puška – 500 m;

Dolazak na streljalište nakon 7,00 sati, upis i vaganje oružja.
Brifing 7,45 sati.
Početak gađanja u 8,00 sati.

U slučaju loše vremenske prognoze će se organizacija natjecanja otkazati. U tom primjeru će obavijest biti objavljena najmanje 48 sati prije početka natjecanja na forumu: »Strelec.si«

Trajanje serije – dakle vrijeme gađanja na obje udaljenosti 300 i 500 m – je oganičeno na 30 min (5 min za pripremu + 5 min za testno gađanje + 20 gađanja za rezultat). Probna meta je posebno označena i odvojena od natjecateljske, prijelaz između testne i natjecateljske serije se ne označuje posebno, svi natjecateljski pucnji se gađaju u jednu metu. Nakon toga slijedi predah od cca 20 min za promjenu meta i pripremu sljedeće serije natjecatelja te nato opet slijedi natjecateljska serija. Vrijeme gađanja i način određivanja streljačkih mjesta odredi organizator natjecanja te ih natjecatelji ne mijenjaju svojevoljno.

Uvjeti za dugocjevna oružja: gađa se iz ležećeg položaja u već određene mete i po dogovorenom streljačkom pravilniku za »Balkansku ligu 2018« (iznimka: invalidsko stanje koje ne dopušta da streljaš zauzme taj položaj). Uvjet je prethodna najava streljaša da će zauzeti drugačiji položaj gađanja i koristiti stol, koji si mora sam osigurati!

Oružje i oprema će se razvrstiti u sljedeće dvije streljačke kategorije:
– Otvorena kategorija (takozvana »OPEN« kategorija);
– Kategorija taktičke snajperske puške (takozvana »TR« kategorija).

U »TR« kategoriji su dozvoljeni prednji nasloni tipa »bipod«, dok je straga dozvoljena upotreba mekog naslona (jastučić, pucačev dlan,…).
Dozvoljena je upotreba sljedećih kalibara: 7,62Nato (.308Win), 5.56Nato (.223Rem),
Ukupna masa puške, uključno sa svim dodacima (nišanske sprave i nožice) ne smije prelaziti 8,25kg.
Kompenzatori i plinske kočnice NISU dozvoljeni.

Kod puški s optičkim nišanima u kategoriji »OPEN« je dozvoljena upotreba oba naslona, ali oni ne smiju biti međusobno povezani. S prednje strane može biti tvrdi naslon (bipod, rifle rest, drveno postolje…), koji ne smije držati samu pušku bez stražnjeg naslona u smjeru mete. Sa stražnje strane može biti meki naslon (jastučić, zečje uši, pucačev dlan/šaka,…) upotreba monopoda sa stražnje strane nije dozvoljena. Kalibar je dozvoljen do 8,6mm/.350 inch (ograničeno elaboratom gađališta), ukupna masa puške, uključno sa svim dodacima, (nišanske sprave, remenici, nožice…) ne smije prelaziti 10kg. Dvostupanjski okidači nisu dozvoljeni, kompenzatori i plinske kočnice NISU dozvoljeni.

Oružje, metci i ostala oprema streljaša moraju funkcionirati ispravno. Ako natjecatelj nije siguran da je oružje, oprema itd. odgovarajuća, tj. primjerena za objavljene kategorije, neka kontaktira organizatora natjecanja!

Probni pucnji se streljašu ne prikazuju, zato su natjecatelji (ili njihovi promatrači) dužni osigurati svoju opremu za praćenje pogodaka – spektiv, dvogled, kamere… Vrijeme probnog gađanja se ubraja u ukupno natjecateljsko vrijeme od 25 min. Dozvoljeno je gađanje »u parovima« (streljaš/promatrač), no prilikom razmjene poruka o pogocima, tj. prilikom međusobnog komuniciranja ne smiju smetati druge natjecatelje.

Istovremeno će se gađati na obe udaljenosti, 300 i 500 m. Natjecatelji će biti razvrstani i ekipno, i to odvojeno u svakoj streljačkoj kategoriji. Natjecatelji prijavljuju članove za ekipno natjecanje pred samim natjecanjem ili već u predprijavi!

Na natjecanju će se zbrajati 20 pogodaka na meti. Na 300 i 500 m će probne mete biti odvojene od natjecateljskih. Probni pogoci se tijekom pauze zalijepe te se dalje u sljedećoj seriji upotrebljava ista meta. Probna meta se mijenja kada organizator misli da je to potrebno (ako je uništena, ako ima u određenoj zoni previše pogodaka te se zbog toga krugovi više ne vide i sl.).

Kazne: za nepoštivanje uputa linijskog suca, smetanje drugih natjecatelja ili bilo kakvo drugo nesportsko ponašanje slijedi prvo upozorenje suca (linijskog ili glavnog), dok drugo upozorenje znači isključenje natjecatelja iz natjecanja. Grubo kršenje sigurnosti (okretanje oružja iz sigurnog smjera prema drugim sudionicima natjecanja, nekontrolirano okidanje u bilo koji smjer osim smjera prema metama te u bilo kojem smjeru prije ili poslije sučevog zvižduka za početak ili kraja natjecanja) može po prosudbi linijskog suca biti razlog za diskvalifikaciju streljaša. Odluka suca o diskvalifikaciji je konačna i bez mogućnosti pritužbe od strane streljaša ili njegovog zastupnika. U primjeru da na meti bude više pogodaka te da nije moguće odrediti da pogoci nisu bili izvedeni od strane drugog streljaša, a sam natjecatelj te ne opazi i ne obavijesti linijskog suca o tome tijekom natjecateljske serije, streljašu će se oduzeti toliko najboljih pogodaka koliko je više pogodaka na meti (to znači da ako su na meti 22 rupe jednakog kalibra, a streljaš se nije žalio linijskom sucu za pogodke koje on sam nije napravio, tom će se streljašu oduzeti dva najbolja pogodka).

Natjecatelj ima pravo nastupati u bilo kojoj od dvije objavljene discipline. U iznosu kotizacije (koja se plati na samom kraju) je ubrojan i trošak za ručak i jedno bezalkoholno piće.
Natjecatelji si oružje, streljivo, opremu za praćenje pogodaka, pokrivala (suncobrane i sl.) i podloge za ležanje (»podmetače«) nabavljaju sami. Vaša pitanja, INFO ili predprijave (koje su zbog lakše organizacije jako poželjne) za sudjelovanje na streljačkom natjecanju (koje će se održati u subotu 22.09.2018. na streljačkom poligonu SV MAČKOVEC) nam možete poslati na našu već znanu e-mail adresu:

alpeadria2011@gmail.com ili možete zvati na tel. br.: 00386 (0)40 598 999

rezervacije za spavanje :ANA ANTLOGA +386 31 544 503
PENZION MLINO +386 4 5741404 mlimo@mlino.si
PLETNA +386 4 5743702

KOORDINATE STRELJALIŠTA:
46.351406                      14.086878

STRELJAČKI POZDRAV, ALPE ADRIA

Sponzorji:

Priloge

Vabilo v angleščini_original

Vabilo v slovenščini_original

Detalji:

Datum:
22 rujna, 2018
Vrijeme:
7:00 am
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , , , , ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.