Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

POKAL BLEDA 2018 (Slovenija, Long Range) *OTKAZANO*

september 22, 2018 @ 7:00 dop

*TEKMA JE ODPOVEDANA ZARADI SLABEGA VREMENA*
*NATJECANJE JE OTKAZANO ZBOG LOŠEG VREMENA*
 

**************

Hrvatski

Streljački savez Alpe-Adria Vas u suradnji sa Strelskim društvom 1991 iz Ljubljane poziva na streljačko natjecanje »POKAL BLEDA 2018«, koje će se održati u Subotu 22. 09. 2018. na vojnom streljačkom poligonu »MAČKOVEC – Bohinjska Bela (BLED)« .
Bodovi osvojeni na natjecanju će ući u zbroj bodova za Balkansku ligu 2018!

PREDPRIJAVE SU OBAVEZNE!

Natjecati će se u sljedećim streljačkim disciplinama:

1. Snajperska puška – 300 m;
2. Snajperska puška – 500 m;

Dolazak na streljalište nakon 7,00 sati, upis i vaganje oružja.
Brifing 7,45 sati.
Početak gađanja u 8,00 sati.

U slučaju loše vremenske prognoze će se organizacija natjecanja otkazati. U tom primjeru će obavijest biti objavljena najmanje 48 sati prije početka natjecanja na forumu: »Strelec.si«

Trajanje serije – dakle vrijeme gađanja na obje udaljenosti 300 i 500 m – je oganičeno na 30 min (5 min za pripremu + 5 min za testno gađanje + 20 gađanja za rezultat). Probna meta je posebno označena i odvojena od natjecateljske, prijelaz između testne i natjecateljske serije se ne označuje posebno, svi natjecateljski pucnji se gađaju u jednu metu. Nakon toga slijedi predah od cca 20 min za promjenu meta i pripremu sljedeće serije natjecatelja te nato opet slijedi natjecateljska serija. Vrijeme gađanja i način određivanja streljačkih mjesta odredi organizator natjecanja te ih natjecatelji ne mijenjaju svojevoljno.

Uvjeti za dugocjevna oružja: gađa se iz ležećeg položaja u već određene mete i po dogovorenom streljačkom pravilniku za »Balkansku ligu 2018« (iznimka: invalidsko stanje koje ne dopušta da streljaš zauzme taj položaj). Uvjet je prethodna najava streljaša da će zauzeti drugačiji položaj gađanja i koristiti stol, koji si mora sam osigurati!

Oružje i oprema će se razvrstiti u sljedeće dvije streljačke kategorije:
– Otvorena kategorija (takozvana »OPEN« kategorija);
– Kategorija taktičke snajperske puške (takozvana »TR« kategorija).

U »TR« kategoriji su dozvoljeni prednji nasloni tipa »bipod«, dok je straga dozvoljena upotreba mekog naslona (jastučić, pucačev dlan,…).
Dozvoljena je upotreba sljedećih kalibara: 7,62Nato (.308Win), 5.56Nato (.223Rem),
Ukupna masa puške, uključno sa svim dodacima (nišanske sprave i nožice) ne smije prelaziti 8,25kg.
Kompenzatori i plinske kočnice NISU dozvoljeni.

Kod puški s optičkim nišanima u kategoriji »OPEN« je dozvoljena upotreba oba naslona, ali oni ne smiju biti međusobno povezani. S prednje strane može biti tvrdi naslon (bipod, rifle rest, drveno postolje…), koji ne smije držati samu pušku bez stražnjeg naslona u smjeru mete. Sa stražnje strane može biti meki naslon (jastučić, zečje uši, pucačev dlan/šaka,…) upotreba monopoda sa stražnje strane nije dozvoljena. Kalibar je dozvoljen do 8,6mm/.350 inch (ograničeno elaboratom gađališta), ukupna masa puške, uključno sa svim dodacima, (nišanske sprave, remenici, nožice…) ne smije prelaziti 10kg. Dvostupanjski okidači nisu dozvoljeni, kompenzatori i plinske kočnice NISU dozvoljeni.

Oružje, metci i ostala oprema streljaša moraju funkcionirati ispravno. Ako natjecatelj nije siguran da je oružje, oprema itd. odgovarajuća, tj. primjerena za objavljene kategorije, neka kontaktira organizatora natjecanja!

Probni pucnji se streljašu ne prikazuju, zato su natjecatelji (ili njihovi promatrači) dužni osigurati svoju opremu za praćenje pogodaka – spektiv, dvogled, kamere… Vrijeme probnog gađanja se ubraja u ukupno natjecateljsko vrijeme od 25 min. Dozvoljeno je gađanje »u parovima« (streljaš/promatrač), no prilikom razmjene poruka o pogocima, tj. prilikom međusobnog komuniciranja ne smiju smetati druge natjecatelje.

Istovremeno će se gađati na obe udaljenosti, 300 i 500 m. Natjecatelji će biti razvrstani i ekipno, i to odvojeno u svakoj streljačkoj kategoriji. Natjecatelji prijavljuju članove za ekipno natjecanje pred samim natjecanjem ili već u predprijavi!

Na natjecanju će se zbrajati 20 pogodaka na meti. Na 300 i 500 m će probne mete biti odvojene od natjecateljskih. Probni pogoci se tijekom pauze zalijepe te se dalje u sljedećoj seriji upotrebljava ista meta. Probna meta se mijenja kada organizator misli da je to potrebno (ako je uništena, ako ima u određenoj zoni previše pogodaka te se zbog toga krugovi više ne vide i sl.).

Kazne: za nepoštivanje uputa linijskog suca, smetanje drugih natjecatelja ili bilo kakvo drugo nesportsko ponašanje slijedi prvo upozorenje suca (linijskog ili glavnog), dok drugo upozorenje znači isključenje natjecatelja iz natjecanja. Grubo kršenje sigurnosti (okretanje oružja iz sigurnog smjera prema drugim sudionicima natjecanja, nekontrolirano okidanje u bilo koji smjer osim smjera prema metama te u bilo kojem smjeru prije ili poslije sučevog zvižduka za početak ili kraja natjecanja) može po prosudbi linijskog suca biti razlog za diskvalifikaciju streljaša. Odluka suca o diskvalifikaciji je konačna i bez mogućnosti pritužbe od strane streljaša ili njegovog zastupnika. U primjeru da na meti bude više pogodaka te da nije moguće odrediti da pogoci nisu bili izvedeni od strane drugog streljaša, a sam natjecatelj te ne opazi i ne obavijesti linijskog suca o tome tijekom natjecateljske serije, streljašu će se oduzeti toliko najboljih pogodaka koliko je više pogodaka na meti (to znači da ako su na meti 22 rupe jednakog kalibra, a streljaš se nije žalio linijskom sucu za pogodke koje on sam nije napravio, tom će se streljašu oduzeti dva najbolja pogodka).

Natjecatelj ima pravo nastupati u bilo kojoj od dvije objavljene discipline. U iznosu kotizacije (koja se plati na samom kraju) je ubrojan i trošak za ručak i jedno bezalkoholno piće.
Natjecatelji si oružje, streljivo, opremu za praćenje pogodaka, pokrivala (suncobrane i sl.) i podloge za ležanje (»podmetače«) nabavljaju sami. Vaša pitanja, INFO ili predprijave (koje su zbog lakše organizacije jako poželjne) za sudjelovanje na streljačkom natjecanju (koje će se održati u subotu 22.09.2018. na streljačkom poligonu SV MAČKOVEC) nam možete poslati na našu već znanu e-mail adresu:

alpeadria2011@gmail.com ili možete zvati na tel. br.: 00386 (0)40 598 999

rezervacije za spavanje :ANA ANTLOGA +386 31 544 503
PENZION MLINO +386 4 5741404 mlimo@mlino.si
PLETNA +386 4 5743702

KOORDINATE STRELJALIŠTA:
46.351406                      14.086878

STRELJAČKI POZDRAV, ALPE ADRIA

**************

Srpski

Streljačko udruženje Alpe-Adrija, u saradnji sa Streljačkim društvom 1991 iz Ljubljane, Vas poziva na takmičenje u streljaštvu „POKAL BLEDA 2018“, koje će se održati u subotu 22.09.2018, na vojnom streljačkom poligonu »MAČKOVEC – Bohinjska Bela, (BLED)«.
Poeni osvojeni na ovom takmičenju će se računati za Balkansku ligu 2018!

OBAVEZNE SU PRETPRIJAVE!

Takmičenje će se održati u sledećim streljačkim disciplinama:

1. Snajperska puška – 300 m;
2. Snajperska puška – 500 m;

Dolazak na strjelište poslije 7.00, upisivanje i vaganje oružja.
Brifing 7,45
Početak takmičenja u 8,00 časova.

U slučaju najave lošeg vremena takmičenje će biti otkazano. Obavještenje o tome če biti objavljeno na forumu »Strelec.si« najmanje 48 sati prije početka takmičenja.

Trajanje serije – odnosno vrijeme strijeljanja na obe udaljenosti – 300 i 500 m – ograničeno je na 30 min (5 min za pripremu + 5 min za probne pucnje + 20 pucnjeva za rezultat). Testna meta je odvojena od takmičarske i posebno označena, prelazak iz testne u takmičarsku seriju se ne označava posebno, svi takmičarski pucnji u upereni u jednu metu. Slijedi oko 20 min odmora za promijenu meta i pripremanje sledeće serije strijelaca, zatim slijedi nova takmičarska serija. Vrijeme strijeljanja i način odlučivanja streljačkih mjesta odlučuje organizator takmičenja i takmičari ih ne smiju sami mijenjati.

Uslovi za dugocijevno oružje: strijelac iz ležećeg položaja puca u odredjenu metu u skladu sa pravilnikom za »Balkansku ligu 2018« (izuzetak: invalidsko stanje usljed kojega strijelac ne može zauzeti takav položaj). U tom slučaju strijelac mora da obavijesti organizatora da će pucati iz drugačijeg položaja i upotrijebiti sto koji si mora sam obezbjediti!

Oružje i oprema će se razvrstavati u sledeće dvije kategorije:
– Otvorena kategorija ( »OPEN« kategorija);
– Kategorija taktične snajperske puške ( »TR« kategorija).

V »TR« kategoriji su dozvoljeni prednji nasloni tipa »bipod«, nazad je dozvoljena upotreba mekanog naslona (jastuk, strijelčev dlan,…).
Dozvoljena je upotreba sledećih kalibara: 7,62Nato (.308Win), 5.56Nato (.223Rem),
Ukupna težina puške, uključujući sve dodatke, (ciljne uređaje i igle) ne smije preći 8,25kg.
Kompenzatori i plinske kočnice NISU dozvoljeni.

Kod pušaka sa optičkom mjerom u kategoriji »OPEN« je dozvoljena upetreba oba naslona, međutim oni ne smiju biti medjusobno povezani. Naprijed je dozvoljen tvrdi naslon (bipod, rifle rest, drveni stalak,…), koji ne smije držati pušku bez zadnjeg naslona u smjeru mete i nazad je dozvoljen mekani naslon ( jastuk, zečje uši, strijelčev dlan…). Upotreba monopoda nazad nije dozvoljena. Dozvoljen je kalibar do do 8,6mm/.350 inch (ograničeno elaboratom strelišta), ukupna masa puške, zajedno sa svim dodacima (
ciljnim uređajima, remenima, iglama, itd) ne smije biti veća od 10kg. Okidači na oslobađanje NISU dozvoljeni, kompezatori i gasne kočnice NISU dozvoljeni.
Oružje, meci i ostala oprema stijelca mora izgledati i biti sigurna. Ako takmičar nije siguran u adekvatnost odnosno prikladnost oružja, opreme itd u pogledu odredjene kategorije, treba kontaktirati organizatora takmičenja!

Probni pučnji se ne pokazuju strijelcima, zato je svaki takmičar (ili njegov posmatrač) dužan obezbjediti svoju opremu za posmatranje rezultata – spektar, dvogled, kamere… Vrijeme strijeljanja probnih pucnjeva se uračunava u ukupno vrijeme serije 25 min. Dozvoljeno je strijeljanje u parovima (strijelac/posmatrač), međutim prilikom međusobne komunikacije ne smiju smetati ostalim takmičarima.
Istovremeno će se strijeljati na obe udaljenosti 300 i 500m. Udaljenosti su nominalne. Takmičari će biti razvrstani i ekipno i posebno u svakoj streljačkoj kategoriji. Takmičari mogu prijaviti članove za ekipno takmičenje prije samog takmičenja – a mogu već i u pretprijavi!

Za takmičenje će se računati dvadeset pucnjeva na meti. Na 300 i 500m biće probne mete posebno označene i odvojene od takmičarskih, pogodci će se za vrijeme pauze zalijepiti i kasnije u sledećoj seriji će se upotrebljavati ista meta. Probne mete će biti zamijenjene ako organizator to smatra potrebnim ( ako su uništene, ako i određenoj zoni ima previše pogodaka pa se krugovi više ne vide, itd.).

Kazne: za nepoštovanje uputstava linijskog sudije, ometanje drugih strijelaca, ili biloo koje drugo nesportsko ponašanje takmičar će dobiti upozorenje sudije (linijskog ili glavnog), drugo upozorenje znači diskvalifikaciju takmičara. Grubo kršenje sigurnosti ( usmjeravanje oružja iz sigurnog smijera prema drugim učesnicima takmičenja, nekontrolisano pucanje u bilo kojem smijeru osim u smjeru mete bilo prije ili poslije sudijskog zvižduka za početak/kraj takmičenja), po odluci linijskog sudije, može biti razlog za diskvalifikaciju strijelca. Odluka sudije o diskvalifikaciji je konačna i strijelac ili njegov zastupnik nemaju mogućnost žalbe. U slučaju da na meti ima više pogodaka tako da sudije ne mogu razabrati koji strijelac je izveo koji pogodak, a takmičar u toku serije nije o tome obavijestio linijskog sudiju, oduzeće mu se onoliko najboljih pogodaka koliko ih ima viška na meti (to znači da ako su na meti 22 rupe od istog kalibra a strijelac se nije žalio linijskom sudiji na pucnje koje je on izveo, oduzeće mu se dva najbolja pogotka).

Takmičar ima pravo učestvovati u bilo kojoj od dvije raspisane discipline. Prijava se plaća na mjestu takmičenja i u cijenu su uračunati ručak i jedno bezalkoholno piće.
Takmičari su dužni sami obezbjediti svu opremu – oružje, municiju, opremu za posmatranje pogodaka, suncobrane, podmetače itd. Vaša pitanja, INFO ili pretprijave (koje su poželjne radi lakse organizacije) za učešće na takmičenju u streljaštvu (koje će se održati – kako je već rečeno – u subotu 22.09.2018. na vojnom strijelištu SV MAČKOVEC), možete poslati na našu e-mail adresu:

alpeadria2011@gmail.com ili pozovite broj.: 00386 (0)40 598 999

rezervacije za spavanje :ANA ANTLOGA +386 31 544 503
PENZION MLINO +386 4 5741404 mlimo@mlino.si
PLETNA +386 4 5743702

KOORDINATE STRELIŠtA:
46.351406 14.086878

STRELSKI POZDRAV, ALPE ADRIA

 

**************

Српски

Стрељачко удружење Алпе-Адрија, у сарадњи са Стрељачким друштвом 1991 из Љуbљане, Вас позива на такмичење у стрељаштву „ПОКАЛ БЛЕДА 2018“, које ће се одржати у суbоту 22.09.2018, на војном стрељачком полигону »МАЧКОВЕЦ – Бохињска Бела, (БЛЕД)«.
Поени освојени на овом такмичењу ће се рачунати за Балканску лигу 2018!

ОБАВЕЗНЕ СУ ПРЕТПРИЈАВЕ!

Такмичење ће се одржати у следећим стрељачким дисциплинама:

1. Снајперска пушка – 300 м;
2. Снајперска пушка – 500 м;

Долазак на стрјелиште послије 7.00, уписивање и вагање оружја.
Брифинг 7,45
Почетак такмичења у 8,00 часова.

У случају најаве лошег времена такмичење ће bити отказано. Оbавјештење о томе че bити оbјављено на форуму »Стрелец.си« најмање 48 сати прије почетка такмичења.

Трајање серије – односно вријеме стријељања на оbе удаљености – 300 и 500 м – ограничено је на 30 мин (5 мин за припрему + 5 мин за проbне пуцње + 20 пуцњева за резултат). Тестна мета је одвојена од такмичарске и посеbно означена, прелазак из тестне у такмичарску серију се не означава посеbно, сви такмичарски пуцњи у уперени у једну мету. Слиједи око 20 мин одмора за промијену мета и припремање следеће серије стријелаца, затим слиједи нова такмичарска серија. Вријеме стријељања и начин одлучивања стрељачких мјеста одлучује организатор такмичења и такмичари их не смију сами мијењати.

Услови за дугоцијевно оружје: стријелац из лежећег положаја пуца у одређену мету у складу са правилником за »Балканску лигу 2018« (изузетак: инвалидско стање усљед којега стријелац не може заузети такав положај). У том случају стријелац мора да оbавијести организатора да ће пуцати из другачијег положаја и употријеbити сто који си мора сам оbезbједити!

Оружје и опрема ће се разврставати у следеће двије категорије:
– Отворена категорија ( »ОПЕН« категорија);
– Категорија тактичне снајперске пушке ( »ТР« категорија).

В »ТР« категорији су дозвољени предњи наслони типа »bипод«, назад је дозвољена употреbа меканог наслона (јастук, стријелчев длан,…).
Дозвољена је употреbа следећих калиbара: 7,62Нато (.308Wин), 5.56Нато (.223Рем),
Укупна тежина пушке, укључујући све додатке, (циљне уређаје и игле) не смије прећи 8,25кг.
Компензатори и плинске кочнице НИСУ дозвољени.

Код пушака са оптичком мјером у категорији »ОПЕН« је дозвољена упетреbа оbа наслона, међутим они не смију bити међусоbно повезани. Напријед је дозвољен тврди наслон (bипод, рифле рест, дрвени сталак,…), који не смије држати пушку bез задњег наслона у смјеру мете и назад је дозвољен мекани наслон ( јастук, зечје уши, стријелчев длан…). Употреbа монопода назад није дозвољена. Дозвољен је калиbар до до 8,6мм/.350 инч (ограничено елаbоратом стрелишта), укупна маса пушке, заједно са свим додацима (
циљним уређајима, ременима, иглама, итд) не смије bити већа од 10кг. Окидачи на ослоbађање НИСУ дозвољени, компезатори и гасне кочнице НИСУ дозвољени.
Оружје, меци и остала опрема стијелца мора изгледати и bити сигурна. Ако такмичар није сигуран у адекватност односно прикладност оружја, опреме итд у погледу одређене категорије, треbа контактирати организатора такмичења!

Проbни пучњи се не показују стријелцима, зато је сваки такмичар (или његов посматрач) дужан оbезbједити своју опрему за посматрање резултата – спектар, двоглед, камере… Вријеме стријељања проbних пуцњева се урачунава у укупно вријеме серије 25 мин. Дозвољено је стријељање у паровима (стријелац/посматрач), међутим приликом међусоbне комуникације не смију сметати осталим такмичарима.
Истовремено ће се стријељати на оbе удаљености 300 и 500м. Удаљености су номиналне. Такмичари ће bити разврстани и екипно и посеbно у свакој стрељачкој категорији. Такмичари могу пријавити чланове за екипно такмичење прије самог такмичења – а могу већ и у претпријави!

За такмичење ће се рачунати двадесет пуцњева на мети. На 300 и 500м bиће проbне мете посеbно означене и одвојене од такмичарских, погодци ће се за вријеме паузе залијепити и касније у следећој серији ће се употреbљавати иста мета. Проbне мете ће bити замијењене ако организатор то сматра потреbним ( ако су уништене, ако и одређеној зони има превише погодака па се кругови више не виде, итд.).

Казне: за непоштовање упутстава линијског судије, ометање других стријелаца, или bилоо које друго неспортско понашање такмичар ће доbити упозорење судије (линијског или главног), друго упозорење значи дисквалификацију такмичара. Груbо кршење сигурности ( усмјеравање оружја из сигурног смијера према другим учесницима такмичења, неконтролисано пуцање у bило којем смијеру осим у смјеру мете bило прије или послије судијског звиждука за почетак/крај такмичења), по одлуци линијског судије, може bити разлог за дисквалификацију стријелца. Одлука судије о дисквалификацији је коначна и стријелац или његов заступник немају могућност жалbе. У случају да на мети има више погодака тако да судије не могу разаbрати који стријелац је извео који погодак, а такмичар у току серије није о томе оbавијестио линијског судију, одузеће му се онолико најbољих погодака колико их има вишка на мети (то значи да ако су на мети 22 рупе од истог калиbра а стријелац се није жалио линијском судији на пуцње које је он извео, одузеће му се два најbоља поготка).

Такмичар има право учествовати у bило којој од двије расписане дисциплине. Пријава се плаћа на мјесту такмичења и у цијену су урачунати ручак и једно bезалкохолно пиће.
Такмичари су дужни сами оbезbједити сву опрему – оружје, муницију, опрему за посматрање погодака, сунцоbране, подметаче итд. Ваша питања, ИНФО или претпријаве (које су пожељне ради лаксе организације) за учешће на такмичењу у стрељаштву (које ће се одржати – како је већ речено – у суbоту 22.09.2018. на војном стријелишту СВ МАЧКОВЕЦ), можете послати на нашу е-маил адресу:

алпеадриа2011@гмаил.цом или позовите bрој.: 00386 (0)40 598 999

резервације за спавање :АНА АНТЛОГА +386 31 544 503
ПЕНЗИОН МЛИНО +386 4 5741404 млимо@млино.си
ПЛЕТНА +386 4 5743702

КООРДИНАТЕ СТРЕЛИШтА:
46.351406 14.086878

СТРЕЛСКИ ПОЗДРАВ, АЛПЕ АДРИА

**************

Slovenščina

Strelska zveze Alpe-Adria, Vas v sodelovanju s Strelskim društvom 1991 iz Ljubljane, vabi na strelsko tekmovanje »POKAL BLEDA 2018«, ki se bo izvedlo v soboto, dne 22. 09. 2018, na vojaškem strelskem poligonu »MAČKOVEC – Bohinjska Bela, (BLED)«
Tekmovanje bo štelo za seštevek točk za Balkansko ligo 2018!

PREDPRIJAVE SO OBVEZNE!

Tekmovalo se bo v naslednjih strelskih disciplinah

1. Ostrostrelna puška – 300 m;
2. Ostrostrelna puška – 500 m;

Prihod na strelišče po 7.00, vpisovanje in tehtanje orožja.
Brifing 7,45
Začetek streljanja bo ob 8,00 uri.

V slučaju napovedi zelo slabega vremena se organizacija tekme odpove. Obvestilo bo v tem primeru podano najmanj 48 ur pred predvidenim pričetkom tekmovanja na forumu: »Strelec.si«

Trajanje serije – torej čas streljanja na obeh razdaljah – 300 in 500m – je omejen na 30 min. (5min za pripravo + 5 min za testne strele + 20 strelov za rezultat). Preizkusna tarča je posebej označena in ločena od tekmovalne, prehod med testno in tekmovalno serijo se ne označuje posebej, vse tekmovalne strele se strelja na eno tarčo. Sledi cca 20 min. premora za menjavo tarč in priprave naslednje serije strelcev, nato zopet sledi tekmovalna serija. Čas streljanja in način določanja strelskih mest določi organizator tekmovanja in jih tekmovalci sami ne spreminjajo.

Pogoji za dolgocevna orožja: strelja se leže na že znane tarče in po dogovorjenem strelskem pravilniku za »Balkansko ligo 2018« (izjema: invalidsko stanje pri katerem strelec takšnega položaja ne more zavzeti.). Pogoj je predhodna najava strelca, da bo zavzel drugačen položaj streljanja in uporabljal mizo, katero si more priskrbeti sam!

Orožje in oprema se bo razvrstila v naslednji dve strelski kategoriji:
– Odprta kategorija (tako imenovana »OPEN« kategorija);
– Kategorija taktične ostrostrelne puške (tako imenovana »TR« kategorija).

V »TR« kategoriji so dovoljeni prednji nasloni tipa »bipod«, zadaj pa je dovoljena uporaba mehkega naslona (blazina, strelčeva dlan,…).
Dovoljena je uporaba naslednjih kalibrov: 7,62Nato (.308Win), 5.56Nato (.223Rem),
Skupna masa puške, vključno z vsemi dodatki, (namerilne naprave in nožice) ne sme presegati 8,25kg.
Kompenzatorji in plinske zavore NISO dovoljeni.

Pri puškah z optičnimi merki v kategoriji »OPEN« je dovoljena uporaba obeh naslonov, vendar med seboj ne smeta biti fizično povezana. Spredaj je lahko trdi naslon (bipod, rifle rest, leseno stojalo,…), kateri ne sme držati same puške brez zadnjega naslona v smeri tarče in zadaj je lahko mehek naslon (blazina, zajčja ušesa, strelčeva dlan/pest,…) uporaba monopoda zadaj ni dovoljena. Kaliber je dovoljen do 8,6mm/.350 inch (omejeno z elaboratom strelišča), skupna masa puške, vključno z vsemi dodatki, (namerilne naprave, jermeni, nožice,…) ne sme presegati 10kg . Prožilci na izpust niso dovoljeni, kompenzatorji in plinske zavore NISO dovoljeni.

Orožje, naboji in ostala oprema strelca mora delovati varno. Če je tekmovalec v dvomu o ustreznosti, oz. primernosti orožja, opreme,… glede razpisane kategorije, naj kontaktira organizatorja tekmovanja!

Poizkusni streli se posebej strelcu ne kažejo, zato si je vsak tekmovalec (ali njegov opazovalec) dolžan priskrbeti svojo opremo za opazovanje zadetkov – spektiv, dvogled kamere… Čas streljanja poizkusnih strelov se šteje v skupni tekmovalni čas 25 min. Dovoljeno je streljanje »v parih« (strelec/opazovalec), vendar pri sporočanju zadetkov, oz. pri medsebojnem komuniciranju ne smejo motiti drugih tekmovalcev.

Istočasno se bo streljalo na obeh razdaljah 300 in 500m. Razdalje streljanja so nazivne. Tekmovalci bodo razvrščeni tudi ekipno in sicer ločeno v vsaki strelski kategoriji . Tekmovalci prijavijo člane za ekipno tekmovanje pred tekmovanjem samim – lahko tudi že v predprijavi!

Za tekmovanje bo štelo dvajset zadetkov na tarči. Na 300 in 500m bodo preizkusne tarče posebej ločene od tekmovalnih, preizkusni zadetki se med premorom zalepijo in se nadalje v naslednji seriji uporablja ista tarča. Preizkusna tarča se zamenja po občutku organizatorja (če je uničena, če ima v določeni zoni preveč zadetkov in se tako krogi ne vidijo več,…).

Kazni: za neupoštevanje navodil linijskega sodnika, motenje drugih strelcev, ali kakšno drugo nešportno vedenje sledi prvo opozorilo sodnika (linijskega ali glavnega), drugo opozorilo pa pomeni izključitev tekmovalca iz tekmovanja. Groba kršitev varnosti (obračanje orožja iz varne smeri proti drugim udeležencem tekmovanja, nekontrolirana sprožitev v katero koli drugo smer razen proti tarčam tudi kamorkoli pred in po sodnikovem žvižgu za pričetek/konec tekmovanja) je po presoji Linijskega sodnika lahko razlog za diskvalifikacijo strelca. Odločitev sodnika glede diskvalifikacije je dokončna brez možnosti pritožbe s strani strelca, oz. njegovega zastopnika. V primeru, da bo na tarči več zadetkov in ne bo možno razbrati, da zadetki niso bili izvedeni s strani drugega strelca, pa sam tekmovalec le teh sprotno ne bo zaznal in o tem že med tekmovalno serijo ne bo obvestil linijskega sodnika) se strelcu odvzame toliko najboljših strelov, kolikor je preveč zadetkov na tarči (to pomeni, da če je na tarči 22 lukenj enakega kalibra in se strelec ni pritožil linijskemu sodniku za strele, ki jih ni on storil, se le temu odvzameta dva najboljša strela).

Tekmovalec ima pravico nastopati v kateri koli izmed obeh razpisanih disciplin. Prijavnina (ki se poravna na kraju samem) , v tem znesku je vštet tudi strošek za malico ter eno brezalkoholno pijačo.
Tekmovalci si orožje, strelivo, opremo za opazovanje zadetkov, pokrivala (senčnike,…) in ležalne podloge (»podmetače«) priskrbijo sami. Vaša vprašanja, INFO ali predprijave (katere so zaradi lažje organizacije zelo zaželene) za udeležbo na strelskem tekmovanju (ki bo – kot že rečeno – v soboto 22.09.2018 na strelskem vadbišču SV MAČKOVEC), pa nam lahko pošljete na naš že poznana e-mail naslova:

alpeadria2011@gmail.com ali pokličete na tel. št.: 00386 (0)40 598 999

rezervacije za spanje : ANA ANTLOGA +386 31 544 503
PENZION MLINO +386 4 5741404 mlimo@mlino.si
PLETNA +386 4 5743702

KOORDINATE STRELIŠČA:
46.351406                   14.086878

STRELSKI POZDRAV, ALPE ADRIA

**************

македонско

Стрелскиот сојуз Alpe-Adria, во соработка со стрелачкиот клуб “1991” од Љубљана, ве поканува на натпреварот “ПОКАЛ БЛЕДА 2018”, кој ќе се одржи на военото стрелиште “МАЧКОВЕЦ – Бохинска Бела”, Блед, во сабота Септември 2018 година.
Поените добиени на натпреварот ќе се бројат за Балканската лига 2018!

ПОТРЕБНА Е ПРЕДХОДНА ПРИЈАВА НА НАТПРЕВАРОТ!

Натпреварот ќе ги содржи следните стрелски дисциплини:

1. Снајпер – 300м;
2. Снајпер – 500м;

Пристигнување на стрелиште по 7.00, регистрација и мерење на оружјето.
Брифинг 7.45
Натпреварот започнува во 8.00 часот

Во случај на лоша временска прогноза, натпреварот ќе биде откажан. Известувањето ќе биде објавено на форумот: “Strelec.si”, најмалку 48 часа пред закажаниот почеток на натпреварот.
Времетраењето на серијата (време на стрелање на двете растојанија, 300 и 500 метри) е ограничено на 30 мин (5 минути за подготовка, 5 минути за тест пукање, 20 мин за резултати). Метата за тест е одделена од метата за натпреварот и соодветно се означена. Преминот од серијата стрелови за тест и за натпревар не е посебно обележана, сите стрелови во натпреварот се пукаат во една мета. Потоа следи пауза од 20 минути за промена на мети и подготовка за следната серија стрелци. После тоа е нова натпреварувачка серија. Организаторот на натпреварот го одредува времето на пукање и стрелските места за натпреварувачите.

Услови за огнено оружје со долга цевка: од лежиштето, стрелачот стрела кон определени мети во согласност со правилата за стрелање што важат за “Балканска лига 2018”. (Исклучоци: хендикеп што го спречува стрелецот да пука од таа положба). Кога се регистрира, стрелачот мора да го извести организаторот дека тој или таа ќе стрела од друга позиција (од клупата). Стрелецот мора да донесе своја клупа!

Оружјето и опремата ќе бидат сортирани во следните категории:
– Отворена категорија ( “Open” категорија)
– Категорија на тактички снајпер ( таканаречена “TR” категорија)

Во категоријата “ТR” се дозволени предни потпирачи од типот “бипод”. Стрелците можат да се потпрат на мека подлога (перница, стрелачка дланка итн.)
Дозволено е користење на следниве калибри: 7.62 НАТО (.308 Win.), 5.56 НАТО (.223 Rem.)
Масата на пушката, заедно со целата опрема (нишан, бипод) не смее да надмине 8.25 кг.
Компензатори и воздушни сопирачи не се дозволени.

Со пушки кои имаат оптички нишан во категоријата “OPEN”, дозволено е користење на два подпирача. Меѓутоа, не смеат да бидат меѓу себе физички поврзани. Во предниот дел е дозволено тврд подпирач(бипод, rifle rest, дрвен статив). Предниот подпирач, без задниот, не смее да ја држи пушката така да биде насочена кон метата. Позади е дозволен мек подпирач (перница, зајачки уши, стрелачка дланка). Употребата на монопод во задниот дел не е дозволена. Дозволен е калибар до 8,6 мм / .350 инчи. Масата на пушката, заедно со целата опрема не смее да надминува
10 кг. Чкрапала со бинарен систем не се дозволени; Компензатори и воздушни сопирачи не се дозволени.

Оружјето, куршумите и другата опрема на стрелачот мора да фукнционира безбедно. Ако натпреварувачот не е сигурен, дали е неговото оружје и опрема соодветна за својата категоријата нека го контактира организаторот на натпреварот!

Тестните стрелови не се покажуваат на стрелецот, затоа секој натпреварувач (или неговиот / нејзиниот набљудувач) мора да донесе своја опрема за набљудување на стрелови – двоглед, итн. Времето на тестно стрелање се додава на целокупното време на стрелање 25 мин. Стрелање во парови е дозволено (стрелач / набљудувач), меѓутоа, парот не смее да ги вознемирува другите натпреварувачи при комуникација.

Стрелање на 300 и 500 метри ќе се врши истовремено. Натпреварувачите ќе се организираат и во тимови, посебно во секоја категорија. Натпреварувачите ги регистрираат членовите на тимот за тимски натпревар пред натпреварот – тоа може да се направи и со предходна пријава!

За натпреварот ќе се бројат 20 истрели на метата. На 300 и 500 метри, ќе има мети за пробно стрелање (тие ќе бидат означени соодветно, за да не се замешаат со метите за натпревар). Пробните стрелови ќе се покриат со налепници за време на паузата; во следната серија ќе се користи истата мета. Пробната мета ќе се замени ако организаторот смета дека е тоа неопходно (ако е оштетена, на пример).

Казни: Неследење упатства од судијата; пречење на други натпреварувачи; и за секое друго неспортско однесување судијата ќе го предупреди натпреварувачот. Второто предупредување доведува до дисквалификација. Поголемо нарушување на безбедноста (усмерување на оружје кон други натпреварувачо, неконтролирано пукање во насока која не е накај метата итн.) Може да биде причина за дисквалификација на стрелецот. Одлуката на судијата е конечна. Натпреварувачот не може да поднесе жалба. Ако има премногу истрели на метата (натпреварувачот не ги известил судиите за тоа во текот на натпреварот и / или по натпреварот, судиите не можат да дознаат кој пукал за време на натпреварот), стрелецот губи Х најдобри истрели, каде што Х е бројот на вишок истрели на метата). На пример, ако има 22 истрели од истиот калибар и натпреварувачот не го известил судијата дека некој друг стрелал во неговата или нејзината мета за време на натпреварот, натпреварувачот губи две од неговите најдобри истрели).

Натпреварувачот има право да настапи во било која од двете дисциплини. Сумата за регистрација се плаќа на местото на натпреварот. Ручек и еден безалкохолен пијалок се вклучени во цената.
Конкурентите треба да донесат сопствено огнено оружје, муниција, опрема за набљудување на истрелите, капи (или чадори за сонце) и подлоги за лежење. Прашања и предходни пријави (тие се посакувани затоа што ќе ја олеснат организацијата) за натпреварот (кој ќе се одржи во сабота, 22 септември 2018 година, на военото стрелиште SV Mačkovec) треба да се испратат на следната е-пошта:
alpeadria2011@gmail.com или јавите се на тел. број: 00386 (0)40 598 999

Резервации за преноќување: ANA ANTLOGA +386 31 544 503
PENZION MLINO +386 4 5741404 mlimo@mlino.si
PLETNA +386 4 5743702

Координати на стрелиштето:
46.351406                    14.086878

**************

Sponzorji:

Priloge

Vabilo v angleščini_original

Vabilo v slovenščini_original

Podrobnosti

Datum:
september 22, 2018
Čas:
7:00 dop
Dogodek Categories:
,
Dogodek Tags:
, , , , , ,