II. pokal CNC Močivnik (Slovenija)

**************

Jože Močivnik in njegova tvrtka CNC Močivnik su 2. Juna zajedno s Društvom sjaperista u Ljubljani organizirali natjecanje u gađanju na gađalištu Žančani kod Slovenj Gradca u Sloveniji. Streljaši su se natjecali u 5 kategorija: VK Pištolj 25 m, VK Revolver 25 m, VK Puška s optikom 300 m, VK puška s optikom 100 m i MK puška s optikom 50 m.

Broj sudionika je nažalost bio jako nizak, ponajviše zahvaljujući tome da je tog istog dana bilo organizirano više streljačkih natjecanja u državi. Sveukupno je bilo 20 natjecatelja, uključujući i osoblje koje je u tijeku radnog vremena uspijelo naći malo slobodnog vremena i tako prisustvovati na natjecanju. Na prošlom i ujedno prvom natjecanju koje je organizirala tvrtka CNC Močivnik je prisustvovalo više od 40 streljaša. Sljedeće natjecanje se očekuje 30. Juna. Nadamo se da će tada broj natjecatelja biti visko kao i na prvom natjecanju.

Najviše pozornosti je prikupio događaj u kojem je jedan streljaš u kategoriji VK puška s optikom 100 m dosegao rezultat 200/200. To je trebao biti pobjednički rezultat, međutim došlo je do pogreške jer je streljaš tri puta gađao u pojedinačnu metu, a trebao je samo dva puta te je stoga rezultat bio nevažeći. Kako bi sve završilo u dobrom tonu je na kraju organizator Jože Močivnik rezultat označio kao važeći, no izvan konkurencije (streljaš nije primio medalju).

Natjecanje je bilo odlično izvedeno, a tome je pripomoglo i sunčano vrijeme. Nakon podjele medalja se je počelo oblačiti – to je bio znak da se streljaši polako spreme i odu. Treba joša nadodati da se gađalište nalazi na predivnom mjestu na koje se je uvijek vrijedno vratiti. Već se veselimo sljedećem natjecanju.

**************

Jože Močivnik i njegova kompanija CNC Močivnik su 2. juna zajedno sa Društvom ostrostrelcev iz Ljubljane organizovali takmičenje u streljaštvu na strelištu Žančani kod Slovenj Gradca u Sloveniji.

Strijelci su se takmičili u 5 kategorija: VK Pištolj 25 m, VK Revolver 25 m, VK puška sa optičkim nišanom 300 m, VK puška sa optičkim nišanom 100 m i MK puška sa optičkim nišanom 50 m.

S obzirom da se isti dan u državi održavalo više takmičenja u streljaštvu, odaziv je je bio prilično nizak. Sve ukupno je bilo 20 takmičara, uključujući i osoblje, koje je u toku rada našlo nešto slobodnog vremena za učešće. Na prošlom i istovremeno prvom takmičenju CNC Močivnik, učestvovalo je više od 40 stijelaca. Sledeće takmičenje je najvjerovatnije 30. juna. Nadamo se da će odaziv biti tako visok kao na prvom takmičenju.

Najviše pažnje je privukao incident sa stijelcem koji je u kategoriji VK puška sa optičkim nišanom 100 m dostigao rezultat 200/200. Takav rezultat bi trebao biti pobjednički, međutim pokazao se kao nevažeći, jer je strijelac tri puta ustrijelio pojedinačnu metu, a trebao je dva puta. Da ne bi bilo zamjerki, organizator takmičenja Jože Močivnik je na kraju rezultat uvažio, međutim izvan konkurencije (strijelac nije dobio medalju).

Takmičenje je proteklo odlično. Tome je pomoglo sunčano vrijeme. Poslije dodjele medalja se počelo oblačiti – to je bio znak da je vrijeme da se polako posprema i odlazi. Treba naglasiti, da se strelište nalazi na vrlo lijepom mjestu, gdje se uvijek lijepo vratiti. Već se radujemo sledećem takmičenju.

**************

Jože Močivnik in njegovo podjetje CNC Močivnik sta 2. junija skupaj z Društvom ostrostrelcev v Ljubljani organizirala strelsko tekmo na strelišču Žančani pri Slovenj Gradcu v Sloveniji. Strelci so tekmovali v 5 kategorijah: VK Pištola 25 m, VK Revolver 25 m, VK puška z optiko 300 m, VK puška z optiko 100 m in MK puška z optiko 50 m.

Ker je bilo istega dne po državi organiziranih več strelskih tekem, je bila udeležba precej nizka. Skupaj je bilo 20 tekmovalcev, vključno z osebjem, ki je med delom našlo nekaj prostega časa za udeležbo. Prejšnje, in obenem prve tekme CNC Močivnik, se je udeležilo več kot 40 strelcev. Naslednja tekma bo predvidoma 30. junija. Upamo, da bo udeležba tako visoka kot na prvi tekmi.

Največ pozornosti je bil deležen pripetljaj strelca, ki je v kategoriji VK puška z optiko 100 m dosegel rezultat 200/200. Ta rezultat bi moral biti zmagovalen, vendar se je izkazal za neveljavnega, saj je strelec trikrat ustrelil na posamezno tarčo, moral pa bi dvakrat. Da ne bi bilo kakšnih zamer, je na koncu organizator tekme Jože Močivnik rezultat označil kot veljaven, vendar izven konkurence (strelec ni prejel medalje).

Tekma je bila odlično izpeljana. K temu je pripomoglo tudi sončno vreme. Po podelitvi medalj se je začelo oblačili – to je bil znak, da je potrebno počasi pospraviti in oditi. Potrebno je poudariti, da se strelišče nahaja na zelo lepem mestu, kamor se je vedno prijetno vrniti. Se že veselimo naslednje tekme.

**************

На 2 јуни, заедно со Друштвото на снајперисти во Љубљана, Јоже Мочивник и неговата компанија ЦНЦ Мочивник организираа натпревар во стрелаштво во стрелиштето Жанчани во близина на Словењ Градец во Словенија. Стрелците се натпреваруваа во 5 категории: големокалибарски пиштол 25 м, револвер 25 м, пушка со оптика 300 м, пушка со оптика од 100 м и малокалибарски пушка со оптика 50 м.

Бидејќи беа истиот ден во државата организирани повеќе натпревари во стрелаштво, учеството беше прилично мало. Имаше вкупно 20 натпреварувачи, вклучувајќи го и персоналот кој за време на работа нашол слободно време да учествува. На претходниот, а истовремено и првиот натпревар на ЦНЦ Мочивник, присуствуваа повеќе од 40 стрелци. Следниот натпревар е закажан за 30 јуни. Се надеваме дека учеството ќе биде високо како во првиот натпревар.

Најмногу внимание беше посветено на настанот на стрелецот, кој постигна 200/200 во категоријата големокалибарски пушки со оптика 100 м. Овој резултат требаше да победи, но се покажа како неважечки, бидејќи стрелецот пукал три пати во секоја мета, наместо два пати. За да се избегнат непријатностите, организаторот на натпреварот, Јоже Мочивник, го означи резултатот како валиден, но надвор од натпреварот (стрелачот не прими медал).

Натпреварот помина многу добро. За тоа помогна и сончевото време. По доделување на медали, стана времето облачнотоа беше знак дека треба полека да се замине. Треба да се спомне дека стрелиштето се наоѓа на многу убаво место, каде што секогаш е пријатно да се посети. Со нетрпение ги очекуваме следните натпревари.

 

Avtor: Tamara Sterle

Priloge:

Rezultati

Galerija slik

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”5″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja